Willem Wits - Het Dit Willem Wits Shirt Is Eigendom Van Willem Wits Shirt | hoofdmenu

 

voorwaarden bij leasing van producten inclusief maar niet persé beperkt tot het “dit t-shirt is eigendom van willem wits” shirt, zoals in twee delen opgesteld, te weten deel 1. algemene voorwaarden en deel 2. voorwaarden financiële lease

 

 

in het geval van een eventuele financiële lease en/of eventuele meerdere financiële leases gelden onderstaande algemene voorwaarden en voorwaarden financiële lease onvoorwaardelijk voorgoed

 

 

1. ALGEMENE VOORWAARDEN

 


1. Algemeen
De volgende algemene voorwaarden gelden voor alle bestellingen die door de klant (hierna aangeduid als "je", bij een preferentie voor het aangesproken worden met “u” wordt u vriendelijk verzocht om ons het tutoyeren te vergeven, het is ons opgedragen vanuit de marketingafdeling en we zijn zelf bepaald geen fan van een al te informele verhouding tot lezers van teksten zoals deze, het zijn immers juridische teksten die vooral niet te licht moeten worden opgevat, desalniettemin stellen wij ons natuurlijk graag ten dienst van onze waarde collega’s buiten de juridische afdeling en het is uiteindelijk dus tóch “je” geworden, ondanks onze herhaaldelijke verzoeken tot een herziening van dit besluit. Wij respecteren uiteraard alle koerswijzigingen die ons van bovenaf worden opgedragen en hopen dat u het niet vervelend vindt om - in ieder geval binnen dit document - even met “je” aangesproken te worden) wordt geplaatst bij zelfstandige zonder personeel W.W. Willem Johan Wits te Nederland  (Willem Wits), hierna aangeduid als "Willem Wits", "ons” of "wij", via de Willem Wits website, de mobiele website, eventuele mobiele apps of via de telefoon, televisie, telex, telegram, teletekst, telegraafpalen of televizierringsacceptatiespeech  (gezamenlijk aangeduid als "willemwits.com").
Door gebruik te maken van willemwits.com en/of door een bestelling te plaatsen, accepteer “je” dat je bent gebonden door de onderstaande algemene voorwaarden (ook wel bekend als ”Voorwaarden”, nog ongeacht van hun algemene bekendheid). Zorg dat je de voorwaarden hebt gelezen en begrepen voordat je je bestelling plaatst. Echt waar, gewoon even nauwkeurig nalezen, je wil later geen gedoe, en als bepaalde mensen grappen maken over het al dan niet lezen van algemene voorwaarden (mensen zoals opiniemakers, politici, familieleden, kasteleins, moppentappers, tsja, weet ik veel waar en met wie je bent op het moment dat je deze Algemene Voorwaarden, ook wel bekend als Voorwaarden, nauwkeurig doorneemt) zeg dan tegen die mensen dat ze geen grappen moeten maken over ernstige zaken tenzij ze zelf slachtoffer willen worden van die zaken die ze blijkbaar zeer komisch vinden maar die toch wel degelijk ernstig zijn.
Alleen personen in het bezit van een paspoort of identiteitskaart van een erkende staat op de planeet aarde die 18 jaar of ouder zijn, die niet onder curatele staan en niet in de hoedanigheid van een bedrijf (B.V., N.V., ZZP etc) handelen, met een woonadres in Nederland (met uitzondering van de BES-eilanden) kunnen een bestelling plaatsen. Bestellingen die worden betaald met Contant Betalen of iDEAL kunnen vanaf 16 jaar worden gedaan. Geaccepteerde munteenheden zijn enkel en alleen valuta met actuele intrinsieke nominale waarden in Nederland, beter bekend als Euro’s.
Het feit dat producten en/of diensten op enig tijdstip op willemwits.com worden aangeboden, biedt geen garantie dat deze producten of diensten te allen tijde verkrijgbaar zijn. We behouden ons het recht voor om producten op ieder willekeurig moment terug te trekken. Let dus goed op en bestel vlug, het kan zomaar voorbij zijn, maar dat geldt voor alle dingen in het leven.
We behouden ons het recht voor om deze voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving aan jou (het zit ons toch een beetje dwars dat we blijven tutoyeren maar goed, het is in elk geval consistent door dit gehele document.) De versie van de voorwaarden, die geldt voor jouw bestelling, is de versie die te vinden is op willemwits.com ten tijde van de plaatsing van je bestelling. De cache vernietigen en de pagina verversen kan eventuele levensvernietigende rechtszaken voorkomen.
Willem Wits wil je de best mogelijke online ervaring bieden. Om dit mogelijk te maken moeten we ervoor zorgen dat al onze diensten naadloos verlopen. Je begrijpt en gaat er nadrukkelijk mee akkoord (1) geen mededelingen of content die schadelijk kunnen zijn of een negatieve invloed hebben op onze bedrijven, producten of diensten te posten, verzenden, herdistribueren, uploaden, of promoten; (2) niet te handelen op een wijze die of geen apparaat te gebruiken dat andere gebruikers beperkt, schaadt, hindert of remt in het gebruiken of genieten van de website, of de veiligheid van de website beïnvloedt, of (3) geen apparaat te gebruiken of proberen een motor, software, hulpmiddel, agent of ander apparaat of mechanisme te gebruiken (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, spiders, bots, crawlers, avatars of intelligente agents) om te navigeren en zoeken in de website, of om de inhoud van de website te kopiëren. We behouden ons het recht voor om toegang tot de site onmiddellijk te blokkeren en het account te sluiten van gebruikers die deze bepaling of enige andere bepalingen in deze algemene voorwaarden schenden. Als je dacht dat we terugdeinzen voor verregaande maatregelen zou je morgenochtend zomaar wakker kunnen worden op Guantánamo Bay.


2. Prijzen en verzendkosten
De prijzen die zijn vermeld op willemwits.com zijn inclusief de wettelijke BTW, maar exclusief de verzendkosten. Dat begrijp je toch zelf ook wel?
De verzendkosten zijn voor bijna alle bestellingen hetzelfde, ongeacht de omvang en het gewicht van je bestelling, met uitzondering van sommige bestellingen. De kosten voor iedere verzendoptie worden luid en duidelijk vermeld tijdens het bestelproces. Onze vastliggende - onveranderlijke - standaard verzendkosten variëren per bestelling en bestemming. De postzegels groeien niet op onze rug. Productprijzen in winkels, catalogus, online en op de zwarte markt kunnen variëren.


3. Bestelling/contractafsluiting
Willem Wits zorgt ervoor dat bijna al jouw gegevens beschermd zijn wanneer je onze diensten gebruikt. Daarom hebben we een beleid waarin staat hoe de meeste van je persoonlijke gegevens worden verwerkt en beschermd. Veranderingen in dit gegevensbeleid vind je als het goed is op onze website.
Dit privacybeleid betreft alleen Willem Wits-klanten en gebruikers van onze online diensten. Als je voor een functie bij Willem Wits solliciteert is dit beleid niet van toepassing. Het privacybeleid voor sollicitanten vind je op onze carrièresite op willemwits.com/carrieres/bloedcontracten.
Je kunt bestellen via willemwits.com, per app, e-mail of de telefoon. Ga voor meer informatie naar onze klantenservicepagina's, voor zover die bestaan.
Indien je je e-mailadres hebt geregistreerd, ontvang je na het plaatsen van een bestelling een bevestiging per e-mail, tenzij hij vanwege een technisch probleem niet verzonden wordt. Check alsjeblieft ook even je spambox, oetlul. Als we je bestelling onverhoopt niet kunnen leveren, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten, maar hoe snel “zo snel mogelijk” precies betekent laten we opzettelijk achterwege. Dan had je deze Algemene Voorwaarden zelf maar moeten opschrijven, geloof me, dat is geen pretje, daar mag best wat onredelijke consumentennaaierij tegenover staan.  Mocht de bestelling al zijn betaald, dan proberen we voor zover mogelijk de betaling via de door jou gebruikte betaalmethode terug te storten. Indien de terugbetaling eventueel op een andere manier gedaan moet worden, zal Willem Wits of een medewerker van Willem Wits je hiervan proberen op de hoogte stellen en soms vragen om misschien contact op te nemen met onze non-existente klantenservice die hopelijk terugbetaling zal afhandelen.


4. Levering
Willem Wits gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de registratie en verwerking van bestellingen en streeft ernaar om je bestellingen af te leveren op een woonadres of ophaalpunt in Nederland, overeenkomstig met de door jou gekozen leveringswijze. Helaas kunnen wij niet leveren op de BES-eilanden, maar ik kom het natuurlijk graag brengen op jouw kosten. Je eerste bestelling wordt altijd bezorgd op je woonadres. Vanwege transportrestricties kunnen sommige cosmetische artikelen alleen op woonadressen worden geleverd. Lees meer op http://www.willemwits.com/nietbestaandepagina.
Willem Wits streeft ernaar om zoveel mogelijk bestellingen zo snel mogelijk en voor zover mogelijk op volgorde van binnenkomst af te handelen. We streven er meestal naar om binnen 2 tot 365 dagen na bevestiging van een bestelling te leveren, tenzij anders overeengekomen, maar laten we eerlijk zijn: zo’n verzoek zou je niet snel indienen omdat je vertrouwd op een economisch irrelevante, klantonvriendelijke, archaïsche semi-overheidsconstructie genaamd PTT ofwel TPG ofwel PTGTPPTGTPPTPPGGGPTPTPTGGGPTGPTTTPGGPGGPPGPPTTPGGPPPPTTGPGPPTGPPGGTPPPGTTPGPGGPPTGPPTGPPGTPPTGPGTPPPGGPGPPPGPGPPGGPGPTGGPPTPTPPPPPPPPPPPP ofwel de postbode, je begrijpt wat ik bedoel. Hoewel we ernaar streven om binnen de gestelde termijn te leveren, kan vertraging ontstaan door onverwachte gebeurtenissen. Ik kan met gemak tienduizend dingen verzinnen die onderweg kunnen mis kunnen gaan, maar om die allemaal te noemen lijkt me wat ver gaan. Aan de andere kant, dit is een wettelijk document, dus ik voel me verplicht om toch wel degelijk een poging te wagen: - Overstromingen - Aardbevingen - Branden - Orkanen en / of windhozen - Instortingen (zowel bouwkundig als psychologisch) - Lekke banden - Kapseizen, overboord slaan of een onverwacht gijpen met fataal hoofdletsel als gevolg - Diepe existentiële crises - Plotselinge omstandigheden in de familiaire kring, bijvoorbeeld ziekte, overlijden of wederom existentiële crises - Een hongerklap - Overvallen - Diefstal - Depressies en / of manieën - Struikelen, al dan niet fataal - Bevallingen - Het over lichaam en gelaat morsen van hete vloeibare substanties zoals koffie en / of thee - Het uitbreken van de derde wereldoorlog - Nucleaire wapens - Chemische wapens - Vlammenwerpers - Messen, zwaarden, krissen - Explosieven, al dan niet terecht en / of onterecht bestempelt als vuurwerk - Wilde dieren - Drijfzand -Taalbarrières - et cetera, enzovoort, en ga zo nog maar even door.
Mocht om één van deze of eventuele andere redenen de levering onverhoopt niet binnen 365 dagen plaatsvinden, dan kun je de bestelling natuurlijk altijd nog annuleren.
Voordat je een bestelling plaatst ben je geïnformeerd over de verwachte levertermijn, dus je weet waar je aan begint. Indien je je e-mailadres hebt geregistreerd, ontvang je na het plaatsen van een bestelling meestal een bevestiging per e-mail, fax of brief, met daarin de verwachte levertermijn.
Ga voor ons volledige leveringsbeleid naar willemwits.com/nietbestaandepagina.
Als je bestelling niet op de losjes geplande datum aankomt, neem dan contact op met de Willem Wits Klantenservice via 0900 - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 69 69 69 69 of via e-mailadres spambox@willemwits.com. Gesprekskosten (klant): € 279 per gesprek, excl. kosten mobiele telefoon.


5. Herroepen van een bestelling
Je kunt je bestelling annuleren of retourneren vanaf de eerste datum waarop je de bestelling hebt geplaatst tot tussen de 30 en 42 dagen na ontvangst van de tussen 1 en 79 dagen geleden verlangde en over 1 tot 365 thuis geleverd verwachte artikelen. Als de artikelen aan jou in rekening zijn gebracht, ontvang je het bedrag meestal inclusief de standaard verzendkosten en exclusief de retourkosten, administratiekosten, voorrijdkosten, onvoorziene kosten en het gehele aankoopbedrag terug, mits hiervan al dan niet ontegenzeggelijk eventueel sprake mocht zijn. Als je bepaalde artikelen zou willen behouden en slechts een deel van de bestelling willen annuleren, dan worden de verzendkosten ook niet vergoed. Ga voor ons zo volledig en recent mogelijke retourbeleid naar willemwits.com/retourtjezonderkortingskaartalstublieft.
Als je je bestelling wil annuleren of retourneren, breng ons hiervan dan schriftelijk op de hoogte, ofwel per post en bij voorkeur met gebruikmaking van het voorgedrukte retourformulier wat hopelijk in je pakket is meegeleverd, ofwel door een brief te sturen naar: Willem Wits Klantenservice, Postbus 0, 000 ÄÄ te Atlantis, ofwel door een e-mail te sturen naar spambox@willemwits.com, ofwel door invulling en inzending van het standaardformulier afkomstig van de lokale consumentenautoriteit. Zoek zelf maar even op. Retourneer de artikelen zoals ergens hieronder vermeld in paragraaf 6 (Retourzendingen), binnen een termijn van ongeveer tussen de 30 en 32 dagen zoals ze hier op aarde gelden, dat wil zeggen dagen van 24 uren van 60 minuten van 60 seconden van 1000 milliseconden van 1000 microseconden 1000 nanoseconden van 1000 picoseconden van 1000 femtoseconden van 1000 attoseconden van 1000 zeptoseconden van 1000 yoctoseconden van ongeveer 6667 plancktijden, zoals hierboven vermeld in paragraaf 5.1. We zullen proberen om het geld zo snel mogelijk en op exact dezelfde wijze als waarop je hebt betaald terug te storten (of, als de artikelen nog niet betaald zijn, de terugzending van de artikelen verrekenen met je saldo), uiterlijk maar niet onherroepelijk tussen de 12 en 14 dagen zoals hierboven vastgelegd na ontvangst van je annulering via bovengenoemde communicatiemiddelen, op voorwaarde dat we de artikelen en/of een wettelijk geldig bewijs dat de artikelen zijn teruggezonden hebben ontvangen. Er kan een andere betaalwijze worden gebruikt voor de terugbetaling als je hiervoor nadrukkelijk verbaal en schriftelijk in vijfvoud opgeleverd toestemming en nadrukkelijk verzoek verstuurd. Dit zal hoe dan ook, hoogstwaarschijnlijk, eventueel geen extra kosten met zich meebrengen.
Als een voor retour verstuurd dan wel per express geleverd ontvangen artikel defect is, stel Willem Wits hiervan dan onmiddellijk op de hoogte en stuur het artikel terug zoals uiteengezet in paragraaf 6 (Retourzendingen) hieronder. Alle producten die als defect worden aangemeld, worden door Willem Wits volledig vergoed, op de verkoopprijs van het product na. De bepalingen in deze voorwaarden houden geen beperking in van eventuele wettelijke rechten.


6. Retourzendingen
Willem Wits garandeert uiteraard het liefst een volledige vergoeding van teruggezonden artikelen op grond van paragraaf 5 (Herroepen van een bestelling), op voorwaarde dat alle artikelen worden teruggezonden in dezelfde staat als waarin zij verkeerden bij ontvangst. Dit houdt in dat de artikelen niet beschadigd, vuil, gewassen, gewijzigd of gedragen (anders dan het passen van het artikel) mogen zijn en dat etiketten of prijskaartjes niet zijn verwijderd. Bovendien scannen en fotograferen we alle artikelen uitvoerig voordat we ze verzenden, dus probeer ons niet in het ootje te nemen als je leven je lief is.
Bijna al onze pakketten bevatten een voorgedrukt retourformulier dat je eventueel kunt gebruiken als je artikelen terug wilt sturen. Meer informatie over onze retourprocedure vindt je soms op de afleverbon.
Je kunt één of meerdere retourpakketten afgeven bij een postagentschap of ophaalpunt in Nederland, als je tenminste in Nederland woont.
Je kunt je online bestellingen retourneren bij elke Willem Wits-winkel in Nederland, op voorwaarde dat je de postbezorgersverzendbevestigingse-mail en/of afleverbon meeneemt, of laat zien op je smartphone, er vanuit gaande dat de door jou aangesproken medewerker van Willem Wits in staat is om zonder enig probleem de getoonde informatie volledig en zonder enig misverstand tot zich te nemen. In de winkel ontvang je een Willem Wits tegoedkaart ter waarde van het bedrag van de geretourneerde artikelen. Deze tegoedkaarten zijn als wettige valuta te gebruiken in Willem Wits winkels en webstores zolang het gespendeerde en van de tegoedkaart afgeschreven bedrag ook met een ander wettig betaalmiddel in de vorm van Euro’s wordt overgemaakt en/of contant overhandigt, alsmede afgeschreven van de tegoedkaart. In dit en andere gevallen ben je uiteraard nog steeds verplicht om de desbetreffende factuur en/of acceptgiro zoals meestal bijgeleverd in het pakket te betalen. Een tegoedkaart kan in elke Willem Wits - winkel in Nederland worden ingewisseld, zolang er tenminste aan de bovenstaande voorwaarden omtrent gelijktijdige overmaking en/of overhandiging van contanten wordt voldaan. De winkel kan eventuele kosten, zoals de verzendkosten, servicekosten, retourkosten, voorrijdkosten en onvoorziene kosten niet terugbetalen. In de winkel kan ten alle tijden om een identiteitsbewijs worden gevraagd. Let op: erotische en/of intieme producten, en defecte of verkeerde items kunnen onder geen enkele voorwaarde in enig van onze winkels geretourneerd worden. Je mag ze houden.


7. Betaalwijzen
Je kunt artikelen op de meerdere hieronder aangegeven wijzen betalen.


A. Betaling voor of bij aflevering door middel van zogeheten creditcard of betaalpas
Je kunt je betaalgegevens bij bestelling invullen en gebruikmaken van een geldige creditcard of betaalpas (met VISA of Mastercardlogo). Betaling met een ongeldige pas is helaas niet mogelijk. Het betreffende bedrag wordt onmiddellijk en per direct gereserveerd op je creditcard en/ of betaalpas en opgepast: ze worden pas en passent van je pas afgeschreven als de goederen in de doos passen en derhalve het verzendstadium passeren. Willem Wits behoudt zich het recht voor om de geldigheid van de creditcard/betaalpas te controleren, alsook de kredietlimiet in relatie tot het bestelbedrag en of de adresgegevens van de koper juist zijn. Op grond van deze controles kunnen we en zullen we een bestelling weigeren, als we door hebben dat de boel niet in de haak is. Je denkt toch zeker niet dat wij gek zijn?


B. iDEAL 
Tijdens het bestelproces wordt je doorverwezen naar de door jou persoonlijk uitgekozen bank om de betaling te voltooien. Je hebt de mogelijkheid om via iDeal te betalen als je gebruikt maakt van online bankieren. Je wil toch niet zeggen dat je dat nog niet hebt? Dat zou namelijk ontzettend ouderwets en achterhaald zijn. Al die samenzweringstheorieën over online bankieren moet je beslist niet geloven, contant geld is ook niet ideaal en daar hoor je niemand over. Als je zo graag euro’s onder je kussen bewaart moet je dat lekker zelf weten, ik zou er persoonlijk nog geen haartje beter van slapen, want ik ben gesteld op mijn hoofdcomfort. Je betaling wordt uiteraard onmiddellijk van je rekening afgeschreven.


C. Contant Betalen 
Je kunt ervoor kiezen om contant te betalen bij ontvangst van de goederen. We verwachten hierbij wel dat je de deur opent in 18de -eeuwse klederdracht. Hierbij wordt een extra toeslag van € 6,- in rekening gebracht. Betalen in guldens is niet mogelijk, ongeacht je klederdracht. Retouren kunnen alleen worden vergoed op je Nederlandse bankrekeningnummer, want dat vinden we zo lekker communiceren.


D. Factuur - Betaal binnen 14 dagen 
Je factuur wordt per e-mail naar je verstuurd op het moment dat je bestelling wordt verzonden. Check dus je spambox. En daarna nog een keer. En daarna nog een keer. En waarschijnlijk komt ‘ie op dat moment binnen in je normale inbox, en vervloek je de technologie die je op dat moment tijd lijkt te kosten, maar laten we eerlijk zijn, vroeger was dat gewoon een brief geweest die er vele malen langer over had gedaan om je te bereiken. Dus klaag niet, nee, betaal gewoon. Betalingsgegevens kunnen ook gevonden worden op het afleverbewijs in het pakket, dus je hebt echt geen excuus. De factuur vermeldt het te betalen bedrag, inclusief BTW en verzendkosten. Als je een bedrijf bent en je BTW is aftrekbaar, dan interesseert ons dat geen zak. Betalen, vriend. De
BTW regel je maar met je vriendjes bij de belastingdienst. Je betaling dient binnen 14 dagen na de factuurdatum te zijn voldaan, en als je dat niet lukt ben je niet alleen idioot maar ook crimineel. Dat eerste is helaas niet strafbaar maar dat tweede wel, dus beter betaal je gewoon netjes op tijd anders zal je er spijt van krijgen.


E. Betaal Volgende Maand 
Alle artikelen die je in de loop van een maand koopt en ontvangt worden verzameld in één rekening, die je de daaropvolgende maand krijgt toegezonden. Dit is speciaal voor de shopaholics die we natuurlijk geen strobreed in de weg willen liggen om hun zuurverdiende centen bij ons stuk te smijten. Hierbij wordt € 1,- aan administratiekosten in rekening gebracht, exclusief voorrijdkosten, onvoorziene kosten, BTW en lidmaatschap. Betaling dient plaats te vinden voor het eind van de maand waarin de rekening is verstrekt. Maakt ons niet uit hoeveel dagen die maand heeft, kom op, niet zo flauw doen, je begrijpt heus wel wat we bedoelen.

F. 1 Gespreid Betalen - Betaal in maandelijkse termijnen 
Gespreid Betalen is alleen mogelijk voor klanten met een bestaande kredietovereenkomst. Met Gespreid Betalen deel je je betalingen op in maandelijkse termijnen totdat de schuld volledig is afgelost. Willem Wits berekent rentekosten op het openstaande bedrag, want Willem Wits is niet gek. Het huidige rentepercentage bedraagt 14% per jaar, en het maandelijkse rentepercentage is 1,098%, maar dat zomaar eens zonder enige aankondiging tot catastrofale hoogtes kunnen stijgen, enkele milliseconden nadat je deze overeenkomst bent aangegaan. De eerste termijn vervalt aan het eind van de maand volgend op de maand waarin de bestelling is geplaatst. De volledige kredietvoorwaarden voor betaling in termijnen vind je op willemwits.com/niemandleestdekredietvoorwaarden. De door jou gekochte artikelen worden pas verzonden nadat je de kredietovereenkomst met Willem Wits hebt geaccepteerd doormiddel van ondertekening van de kredietovereenkomst met je eigen bloed.


F. 2 Kredietwaardigheidstoetsing
Willem Wits behoudt zich het recht voor om je aanvraag voor betaling per Factuur,  Betaal Volgende Maand of Gespreid Betalen te herbeoordelen, af te wijzen, te beperken of om een voorschot te vragen of een alternatieve betaalwijze voor te stellen, wanneer we dat maar willen. Ja, het is maar goed dat bijna niemand tot dit punt in de algemene voorwaarden doorleest.


G. 1 Willem Wits Giftcards 
Je kunt ervoor kiezen om je hele bestelling of een deel van je bestelling op willemwits.com te betalen met Willem Wits Giftcards en Willem Wits Tegoedkaarten. Lees meer over Willem Wits Giftcards en hoe ze eruit zien in mijn fantasie op willemwits.com/moetiknogevenregelen.


G. 2 Gevolgen van een betalingsachterstand 
Kijk, we zijn goed van vertrouwen, dus we gaan er niet vanuit, maar mocht je nou in geval van Factuur, Betaal Volgende Maand of Gespreid Betalen niet op tijd betalen, dan ben je automatisch in verzuim en ontvang je een eerste herinnering met het verzoek om binnen 14 dagen te betalen. Mocht deze termijn (14 dagen) verlopen zonder dat Willem Wits het verschuldigde bedrag ontvangt, dan vinden wij dat niet erg, want je ontvangt een tweede herinnering met een toeslag van € 132,50 ter dekking van buitengerechtelijke incassokosten c.q. een vertragingsvergoeding ter hoogte van de verschuldigde rente, exclusief smartengeld en accijns. Mocht je na ontvangst van twee herinneringen nog steeds het verschuldigde bedrag niet hebben betaald, draagt Willem Wits de schuld over aan een derde. Wie weet, ik ken nog wel wat mensen. Een betaling op de openstaande vordering wordt als volgt verrekend: eerst de verschenen en lopende rente, vervolgens kosten van allerlei aard en als laatste de hoofdsom, die uiteraard onderhevig is aan allerlei plotselinge stijgingen die wij helaas niet kunnen voorzien.
Kijk, we zijn goed van vertrouwen, dus we gaan er niet vanuit, maar mocht het tot een gerechtelijke procedure komen, dan brengt Willem Wits alle mogelijke kosten in verband daarmee bij jou in rekening. Over het algemeen geldt dat het bedrag ter dekking van buitengerechtelijke incassokosten wordt berekend aan de hand van het "Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten". Bij schulden tot € 2500,- geldt hierbij een maximum van 15% van de hoofdsom (minimaal  € 40,-). Mocht het nodig zijn om incassomaatregelen te treffen, dan ben je verplicht om alle redelijke buitengerechtelijke en gerechtelijke (incasso)kosten te betalen, en dat zijn er een hoop.


H. Overige 
Wij accepteren Giftcards en Tegoedkaarten voor aankopen via willemwits.com, maar alle Giftcards en Tegoedkaarten die wij accepteren heb ik al jaren niet meer gezien. Ik denk eigenlijk niet dat ze bestaan, maar voor zover ze bestaan - die Giftcards en Tegoedkaarten die we accepteren - accepteren wij deze Giftcards en Tegoedkaarten.
Je bent verplicht om een correct e-mailadres op te geven en Willem Wits te informeren als je e-mailadres is gewijzigd. Willem Wits is gerechtigd om betalingsverzoeken naar je e-mailadres te versturen. Waar dacht je anders dat we het voor wilden gebruiken? Toch zeker niet voor reclame? Het zou niet in ons opkomen, echt niet.
Je ontvangt de wettelijk vereiste factuur in de verzendbevestigingsmail die je volgens ons onderzoek niet leest en derhalve allerlei algemene voorwaarden bevat die je werkelijk waar de kop kosten als je even niet oppast. We zijn uit op je geld, en schamen ons daar niet voor, maar we gaan dat natuurlijk niet zeggen in de eerste paar zinnetjes van de Algemene Voorwaarden, wat dacht je zelf?


8. Onze aansprakelijkheid
Ha ha ha ha ha ha ha ha ha. Laten we daar maar eens mee beginnen.
Deze algemene voorwaarden vormen uiteraard geen beperking of uitsluiting van de aansprakelijkheid van Willem Wits als het gaat om zaken die wij op grond van de wet onze aansprakelijkheid niet kunnen beperken of uitsluiten. Maar geloof ons als we zeggen dat we ons best gaan doen om onze onschendbaarheid volledig dicht te kitten in dit document.
Willem Wits aanvaardt uiteraard aansprakelijkheid voor dodelijk of lichamelijk letsel veroorzaakt door onze nalatigheid of die van onze medewerkers of vertegenwoordigers, maar: we zijn niet uit op aansprakelijkheid als gevolg van misleiding door onze medewerkers of vertegenwoordigers. Bij schending van deze Voorwaarden zijn we uitsluitend aansprakelijk voor verliezen die redelijkerwijs te voorzien zijn als gevolg van een dergelijke schending. Wij staan 100% garant voor het wetmatig en juridisch correct handelen van onze medewerkers, maar voor onwetmatig gedrag zijn wij niet aansprakelijk.
Willem Wits is niet verantwoordelijk voor indirecte verliezen die een bijkomend effect zijn van het oorspronkelijke verlies of de oorspronkelijke schade, zoals verlies van winst of het verlies van kansen, of het niet leveren van goederen of het niet voldoen aan enige andere verplichting op grond van deze Voorwaarden, indien een dergelijk verzuim het gevolg is van gebeurtenissen die buiten onze controle liggen, inclusief, doch niet beperkt tot, brand, overstroming, storm, opstand, politieke onrust, oorlog, atoomongelukken en terroristische activiteiten.
Onze totale aansprakelijkheid jegens jou voor verliezen of schade die zijn ontstaan op grond van je bestelling op willemwits.com is beperkt tot het totale bedrag van je bestelling, minus het bijgeschreven totaalaantal al dan niet naar de huidige financiële werkelijkheid omgerekende hoeveelheid euro’s die je ons voorafgaand aan de bestelling hebt doen toekomen.


9. Kleuren
We doen alles wat redelijkerwijs mogelijk is om de eigenschappen van onze producten, waaronder de samenstelling en de kleuren, zo nauwkeurig mogelijk weer te geven. De kleur die je ziet is afhankelijk van je computersysteem, en we kunnen niet garanderen dat jouw computer deze kleuren op de juiste wijze weergeeft. Kleurenblindheid, al dan niet gediagnosticeerd, kan leiden tot incorrecte weergaven van onze producten. Eventuele inname van chemische substanties kan kleurweergave aanpassen, en wij adviseren sterk om deze tekst na uitwerking van dergelijke substanties nogmaals nauwkeurig te lezen. Garabbelblaks blonky blonky boem, vindeloper dingel-flops.


10. Garantie
Als de door jou gekochte artikelen gebreken vertonen, zal Willem Wits de wettelijke garantievoorschriften natuurlijk zo volledig mogelijk naleven. Je hoeft daarvoor niks te ondernemen: laat ons advocatenkantoor gewoon bellen met jouw advocatenkantoor. Als je een klacht hebt naar aanleiding van wat er in jouw ogen uitziet als materiaal- of fabricagefouten in door ons geleverde goederen, waaronder transportschade - wat natuurlijk niet onze schuld zou zijn, je kan daarvoor beter contact opnemen met die economisch irrelevante, klantonvriendelijke, archaïsche semi-overheidsconstructie genaamd PTT ofwel TPG ofwel PTGTPPTGTPPTPPGGGPTPTPTGGGPTGPTTTPGGPGGPPGPPTTPGGPPPPTTGPGPPTGPPGGTPPPGTTPGPGGPPTGPPTGPPGTPPTGPGTPPPGGPGPPPGPGPPGGPGPTGGPPTPTPPPPPPPPPPPP ofwel de postbode, je begrijpt wat ik bedoel - dan kun je ons hiervan op de hoogte brengen door de goederen zonder oponthoud terug te sturen samen met het meestal netjes voorgedrukte retourformulier.


11. Overdracht
Willem Wits behoudt zich het recht voor om eventuele vorderingen tot betaling [inclusief eventuele betalingstermijnen van welke lengte, hoogte of breedte dan ook] in verband met de levering van goederen over te dragen aan of onder te brengen bij een derde. Deze derde is een vanuit Noord-Korea gedetacheerd incassobureau, met employees die er niet voor terugdeinzen om ten behoeve van betaling minutenlang je voeten te kietelen. De lichamelijke en geestelijke schade van deze marteling is niet te onderschatten. Betalen dus.


12. Onschendbaarheid
Als enig onderdeel van deze Voorwaarden ongeldig of nietig wordt verklaard door een rechtbank of wetgever, blijven de overige Voorwaarden van kracht, op de delen na die ongeldig of nietig worden verklaard in de algemene voorwaarden, deel 12.1.


12.1 Als wij onschendbaarheid zeggen, dan bedoelen wij ook écht onschendbaarheid
Elk deel van de overige voorwaarden kan naar inzicht van haar auteurs ten alle tijden bekrachtigd en/of nietig worden verklaard naar eigen inzicht. Correspondentie met betrekking tot deze wijzigingen kunnen verstuurd worden naar spambox@willemwits.com


13. Eigendomsrechten
Alle intellectuele eigendomsrechten, zoals handelsmerken en auteursrechten op willemwits.com berusten bij Willem Wits en haar dochterondernemingen of licentiegevers. Ieder gebruik van willemwits.com of de inhoud daarvan, inclusief het geheel of gedeeltelijk kopiëren of opslaan van dergelijke inhoud anders dan voor je eigen, strikt persoonlijke en volstrekt niet-commerciële gebruik is ten strengste verboden zonder voorafgaande nadrukkelijke schriftelijk toestemming van Willem Wits, met het in achting nemen van een periode van 142 dagen voor eventuele herziening van deze toestemming, waardoor eventuele met terugwerkende kracht opgebouwde boetes, lidmaatschappen, accijnzen, of voorrijdkosten alsnog en ten alle tijden kunnen worden geïnd. Hierbij moet uiteraard rekening gehouden worden met het feit dat er in paragraaf 13 van de algemene voorwaarden ten alle tijden wordt gerekend in Venus-dagen, zoals op dit moment algemeen wetenschappelijk accuraat wordt geacht.


13.1 Handleiding: het omrekenen van venusdagen naar aardedagen
Bijgevoegd is de wettelijk verplichte handleiding voor het omrekenen van venusdagen naar aardedagen.
Per venusdag is het aantal aardedagen momenteel wetenschappelijk vastgelegd op 243, dit wil zeggen dat de periode voor eventuele herziening van toestemming zoals vermeld in paragraaf 13. Eigendomsrecht tot maximaal 243 maal 142 is 34.506 aardedagen oftewel 4929,43 weken oftewel 94,79 jaar oftewel 47,39 biënnales oftewel 18,96 lustra oftewel 9,48 decennium oftewel 0,94 eeuw, dus dat valt eigenlijk nog best mee.


14. Dwangmiddelen
Als blijkt dat u betalingsverzoeken niet voldoet volgen eerst aanmaningen met verhogingen van het bedrag. Als u deze aanmaningen negeert wordt u geregistreerd en kan er - na toestemming van onze CEO - per geval zogenaamde ‘dwang’ worden toegepast om de gelden binnen te krijgen.
Verschillende dwangmiddelen kunnen na elkaar worden toegepast. Deze maatregelen zijn niet ter vervanging van de bestaande sanctie, deze blijft uiteraard gewoon bestaan. Eventuele sleepkosten, voorrijdkosten, btw en bewaarloon zijn voor de betrokkene.
Onder ‘dwang’ wordt verstaan:

15. Bedrijfsinformatie
Willem Wits
Statutair gevestigd: Paleis op de Dam 1
0000AA Amsterdam
Postbus 1234, 1234XY Atlantis
Kamer van Koophandelnummer: 06-11
BTW-nr.: NL438887234388723498781234580761450786108347561234578613450876134580761340587134578613457861345786193874569871634587613459876987163459876134598716345987631459871634598716345978613457861345876134587934598761345897613459876134589761345987654367883300B1

Contactgegevens: Willem Wits Klantenservice
E-mail: spambox@willemwits.com
Telefoon: 0906- 00 00 000 000 00 0
01-01-1992


16. Disclaimer
Minderjarigen dienen deze Overeenkomst samen met een ouder of voogd door te nemen om ervoor te zorgen dat de minderjarige en zijn ouder of voogd deze overeenkomst volledig begrijpen en woordelijk - tot op de letter - uit het geheugen kunnen reciteren.
U verkrijgt nimmer het recht of de licentie ter zake van deze merken- en modellenrechten of het gebruik daarvan:
De naam Willem, het Willem Wits logo, Wits, Willem Wits, Willem Johan Wits, en al zijn andere merken, modellen, afbeeldingen en logo's, namelijk: Tungsten Wolfram, Insert Arty Farty Title Here, Panik Musik, Lord Of Atlantis, T.A.S. (Tumor Architectura Subiunctus), Dertig Meter, Moment, Het Belang Van Tijdcapsules, Le Jeux du Temps, Cardboard Boy, Cardboard Boy (Special Cassette Edition), Cardboard Boy (Special Gallery Edition), Pappa (Special Single Edition), Brief Uit De Toekomst, het Willem Wits Metalshirt, Jochie Toch Mecenas Editie, Jochie Toch Complete Editie, Jochie Toch Compacte Editie, Klein Stukje Plastic (Speciale single editie), De Leuke Meisjes Zijn Op (boksbeugel editie), Onvervalst Lente (1895 Wasrol Editie), Onvervalst Lente (1976 Floppy Editie) het Dit Willem Wits Shirt Was Echt Fucking Duur shirt, het Dit Willem Wits Shirt Was Voordelig Geprijsd Shirt, GODCYCLUS II: GOD STRAFT (Gelimiteerde Editie), Pink Neon Light At The End Of The Tunnel, maar ook Ciao Lucifer, Metro Mortale, Let’s go to Berlin, Fubroz en Quistet.


2. VOORWAARDEN FINANCIË̈LE LEASE


1. Betalingen

Eventuele vervroegde betaling van één of meer termijnen ontslaat cliënt niet van zijn verplichting tot periodieke betaling en zal in mindering worden gebracht op de laatste termijnbetaling(en), zonder dat dit tot enige korting of restitutie leidt.

Cliënt is uiteraard niet bevoegd tot verrekening en zal zich op grond van een zich aan zijn zijde eventueel voordoende niet- toerekenbare tekortkoming nooit aan zijn betalingsverplichtingen kunnen onttrekken. Willem Wits (verder te noemen Willem Wits) en Klootzakje (verder te noemen Cliënt) zijn door het ondertekenen van de (lease)overeenkomst (verder te noemen: Overeenkomst) overeengekomen, dat Willem Wits de vorderingen op Cliënt kan verrekenen met vorderingen van Cliënt op Willem Wits en/of andere rechtspersonen, al dan niet verbonden aan, met, en/of tot Willem Wits.

Indien ten gevolge van terzijde ondertussen ter plaatse tussen en/of terzijde zijnde eventueel opgedane bij gunning verstrekte bovenlangs opgelopen onderlangs overeenstemmende gelijk en/of gelijkende tegenoverstaande in gebreke verschuldigde verschillend vanaf tot en met waarbij zijnde in zake met betrekking tot de Cliënt:

...zal hij hierover een vertragingsrente verschuldigd zijn gelijk aan 241% per week (exclusief btw) of de geldende wettelijke rente indien die hoger mocht zijn dan voormeld percentage, te rekenen vanaf de vervaldag tot en met de dag der betaling, waarbij een gedeelte van een week voor een gehele week wordt gerekend. Indien Willem Wits enig uitstel toestaat, geschiedt dit steeds onder voorbehoud van al haar rechten, inclusief nieuwe toegevoegde clausules en of al dan niet bestaande jurisprudentie.

Indien de betaling door middel van evt cheques ten laste van één of meerdere bankrekeningen plaatsvindt, zijn de bepalingen en/of voorschriften van toepassing die door de European Payments To Willem Wits Counsil in hun Willem Wits Rulebook zijn vastgelegd, ter inzage verkrijgbaar te Rruga Mehmet Pepi 234, 5992, Ersekë, in Albanië, geopend tussen 9:00 en 9:15 op de maandagen van alle oneven weken met uitzondering van priemgetallen, feestdagen en vaste verlofweken te weten elke tweede en vijfde week van het kwartaal volgende op de vorige maand van het kalenderjaar waarin de verlofdagen van het tweede semester van het arbeidscontract zijn opgenomen. Indien Cliënt aan Willem Wits geen machtiging heeft verleend voor automatische incasso van hetgeen uit hoofde van de Overeenkomst is verschuldigd, of indien een verleende cheque doorlopende machtiging eindigt, wordt ieder van de door Cliënt verschuldigde termijnen terstond verhoogd met EUR 231,-.

2. Object

Indien het Object bestaat uit meerdere zaken en/of onderdelen zal het pandrecht van Willem Wits daarop ontstaan op het moment van registratie van de akte voor zover cliënt op dat moment reeds eigenaar van deze zaken en/of onderdelen is, en, voor zover cliënt daarvan op dat moment nog geen eigenaar mocht zijn, telkens op het moment waarop het eigendom daarvan door cliënt zal worden verkregen. Logisch.

Cliënt dient het Object voor eigen rekening en risico in gebruiksklare toestand en goede staat van onderhoud te houden. Cliënt is slechts bevoegd om het Object te gebruiken in overeenstemming met zijn bestemming, zoals hierboven vastgesteld in 1. Algemene Voorwaarden, die je natuurlijk volledig gelezen en gememoriseerd hebt.

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Willem Wits zal cliënt geen ingrijpende veranderingen aan het Object mogen aanbrengen, welke toestemming niet op onredelijke gronden zal worden geweigerd, volgens het doorslaggevende oordeel van de CEO, met inachtneming van eventuele spontaan opgedane inspiraties met betrekking tot al dan niet algemene voorwaarden, wetgevingen en bijbehorende clausules. Ga dat spul dus niet versieren.

Cliënt dient ervoor zorg te dragen, dat het Object niet door natrekking, vermenging of zaaksvorming zijn zelfstandigheid verliest. Wij hechten namelijk zeer veel waarde aan zelfstandige Objecten. Cliënt is verplicht het Object op zijn eigen kosten op zo uitgebreid mogelijke voorwaarden te verzekeren en verzekerd te houden, bij een verzekeringsmaatschappij die zakelijk gelieerd is aan Willem Wits. De verzekeringsmaatschappijen waarin de CEO grootaandeelhouder is zijn te vinden op www.willemwits.com/toekomstplannenalsikdeloterijwin. Verzekeringsmaatschappijen die niet op deze lijst staan worden niet geaccepteerd en leveren hoge boetes op. Cliënt dient schade aan, diefstal van, of verlies van het Object onmiddellijk aan Willem Wits te melden, niet alleen verbaal via één van zijn persoonlijke assistenten en/of assistentes maar ook schriftelijk in twaalfvoud vermenigvuldigd en per stuk afzonderlijk vocht- en stralingsbestendig verpakt en persoonlijk afgeleverd op het hoofdkantoor. Cliënt dient onmiddellijk per ommegaande na het allereerste verzoek aan Willem Wits een afschrift van de polis in eenentwintigvoud, alsmede een bewijs van premiebetaling te verstrekken in tweeëndertigvoud.

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Willem Wits is het de cliënt niet toegestaan het Object te vervreemden, daarop ten behoeve van een ander dan Willem Wits een pandrecht en/of een beperkt recht te vestigen, danwel -onder welke titel dan ook- het Object aan een derde in gebruik te geven. Wij zijn wel goed, maar niet gek. Tenminste, zo goed zijn we eigenlijk niet, en het is volkomen veilig om dat hier te vermelden want als je aan derden zou vertellen dat je dat in de Voorwaarden Financiële Lease hebt gelezen op een andere pagina dan de allereerste is er toch niemand die je gelooft.

Indien een derde enig recht pretendeert ten aanzien van het Object, of indien daarop conservatoir dan wel executoriaal beslag wordt gelegd, zal cliënt Willem Wits hiervan onverwijld in kennis stellen, zowel non- als verbaal en schriftelijk in zesenvijftigvoud.

Cliënt is verplicht om Willem Wits voor inspectie en afgifte te allen tijde toe te laten tot het verpande Object, zonder flauwe smoesjes zoals “ik weet gewoon even niet waar ik het object gelaten heb” of andere onzinnige, dommige opmerkingen waar niemand wat mee opschiet.

3. Informatie

Cliënt verplicht zich om per onmiddellijk en op het allereerste verzoek van Willem Wits om alle door Willem Wits gevraagde informatie, daaronder alsmede begrepen financiële informatie die op de Cliënt betrekking heeft, te verstrekken die Willem Wits volgens zijn eigen persoonlijke inzicht noodzakelijk acht. Voorts verplicht Cliënt zich aan Willem Wits alle informatie – van welke aard dan ook - te verstrekken die voor Willem Wits eventueel relevant zou kunnen zijn, waaronder de situaties zoals genoemd in artikel 16 onverwijld nadat de eventuele relevantie van die informatie hem bekend is geworden, daaronder mede begrepen adreswijzigingen van Cliënt, maar we bedoelen natuurlijk niet alleen adreswijzigingen, we bedoelen alles. We willen alles weten, altijd, zonder uitzondering.

Cliënt zal Willem Wits direct schriftelijk in kennis stellen zodra Cliënt (met het voornemen tot) intrekking van een ten behoeve van Cliënt neergelegde aansprakelijkheidsverklaring als bedoeld in boek 2 artikel 403 Burgerwetboek bekend is geworden. En ja, we verwachten nu dat je dat even opzoekt in je eigen tijd.

Cliënt geeft door ondertekening van de (lease)overeenkomst te kennen ermee bekend te zijn, dat Willem Wits gerechtigd is om:

1.  Aan derden die direct of indirect bij de (lease)overeenkomst en/of de (mede) ten behoeve daarvan gevestigde zekerheden betrokken zijn of kunnen worden (waaronder begrepen rechtsopvolger(s) onder algemene of bijzondere titel van Willem Wits) informatie te verschaffen over Cliënt in de ruimste zin des woords, de (lease)overeenkomst en de daaraan verbonden rechten (waaronder begrepen zekerheidsrechten), we zullen met andere woorden geen moment twijfelen om alles wat we van je weten aan zoveel mogelijk mensen te vertellen.

2. Alle gegevens met betrekking tot Cliënt in de ruimste zin des woords, waaronder alsmede inbegrepen de, het of een eventuele leaseovereenkomst inclusief de daaraan al dan niet verbonden rechten en/of zekerheden, waarover hij of zij beschikken/beschikt aan alle officieel inbegrepen onderdelen van de Willem Wits Groep beschikbaar te stellen voor eventuele betalende klanten die op zoek zijn naar mensen om te spammen.

4. Vervroegde opeisbaarheid, of:
De langste zin in de geschiedenis van Verbintenisrecht in het Westerlijk halfrond, gevolgd door een behoorlijk lange maar nou ook weer niet superlange zin.

Indien Cliënt een op hem rustende verplichting jegens Willem Wits niet nakomt, of indien ten gevolge enigszins redelijkerwijs moet of kan worden aangenomen dat Cliënt binnen vier maanden zijn of haar eventuele bedrijf - in welke juridische vorm dan ook - naar het buitenland zal verplaatsen, en/ of bij nader inzien blijkt dat bij het aangaan van deze of eventuele andere overeenkomsten en/of overeenkomst door Cliënt met Willem Wits feitelijke juistheden en/of omstandigheden zijn achtergehouden, verzwegen of onjuist zijn voorgesteld, zodanig, derhalve, dat bij de tijdige kennisneming daarvan de Overeenkomst door Willem Wits niet en/ of nauwelijks op andere condities zouden zijn kunnen aangegaan, of Willem Wits, statutair gevestigd te Paleis op de Dam 1
0000AA Amsterdam, Postbus 1234, 1234XY te Atlantis, Kamer van Koophandelnummer: 06-11, BTW-nr.: NL438887234388723498781234580761450786108347561234578613450876134580761340587134578613457861345786193874569871634587613459876987163459876134598716345987631459871634598716345978613457861345876134587934598761345897613459876134589761345987654367883300B1
ten laste van Cliënt en/of een (rechts)persoon/personen die eventuele zekerheden heeft en/of hebben gegeven en/of weergegeven aan Willem Wits, of zich hebben verbonden voor de verplichtingen van Cliënt zoals vermeld in de Algemene Voorwaarden en/of de Voorwaarden Financiële Lease jegens Willem Wits, hierna zowel samen als ieder afzonderlijk te noemen: Zekerheidgever, beslag is en/of was gelegd of een dergelijk beslag dreigt, dan wel Cliënt en/of Zekerheidgever op enige andere wijze de vrije beschikking over het geheel of gedeelte van zijn vermogen verliest, daarop anderszins verhaal wordt gezocht, of Cliënt en/of Zekerheidgever overlijdt indien Cliënt/Zekerheidgever een natuurlijk persoon is, of wordt ontbonden, opgeheven, gesplitst of fuseert indien Cliënt en/of Zekerheidgever een rechtspersoon is, of surséance van betaling of faillissement van Cliënt en/of Zekerheidgever is aangevraagd respectievelijk verleend c.q. uitgesproken of ten aanzien van Cliënt en/of Zekerheidgever een (wettelijke) schuldsaneringsregeling van toepassing wordt verklaard, dan wel zich vergelijkbare rechtsfeiten en omstandigheden voordoen uit buitenlandse of internationale rechtsstelsels, of Cliënt zijn bedrijf geheel of gedeeltelijk staakt en/of beëindigt, danwel ingeval van ernstige twijfel naar inzicht van de CEO van Willem Wits over de continuïteit van het bedrijf van Cliënt, of er (naar het oordeel van Willem Wits) een ingrijpende wijziging plaatsvindt in de (in)directe (feitelijke) zeggenschap over een Cliënt, dan wel indien het voornemen bestaat voor zo’n ingrijpende wijziging, of een substantieel gedeelte van de activa van (het bedrijf van) Cliënt aan derden wordt of worden overgedragen, dan wel het voornemen bestaat voor zo’n overdracht, of Cliënt een vennootschap onder firma/openbare vennootschap, commanditaire vennootschap en/of maatschap is, bij uit- en/of toetreding van een vennoot en/of maat, of een aansprakelijkheidsverklaring van een derde voor de verplichtingen van Cliënt (waaronder mede begrepen aansprakelijkheid op grond van boek 2 artikel 403 Burgerwetboek alsmede Leveticus 25, 35 t/m 28) is of wordt ingetrokken, of een ten behoeve van Willem Wits tot zekerheid verbonden goed en/of goederen wordt en/of worden vervreemd, onteigend, gevorderd en/of verbeurdverklaard, geheel en/of gedeeltelijk teniet gaat of wordt beschadigd, in waarde dreigt te verminderen of een tot zekerheid verbonden goed blijkt niet te bestaan, of enige vergunning, vereist met betrekking tot de bedrijfs- of beroepsuitoefening van Cliënt ontbreekt, vervalt of wordt ingetrokken of wanneer wordt gehandeld in strijd met een zodanige vergunning of daaraan verbonden voorwaarden, of Cliënt wordt geschorst in zijn ambt- of beroepsuitoefening of daaruit dreigt te worden ontzet of ontslagen, of indien een andere overeenkomst tussen Willem Wits of enige andere financiële instelling en Cliënt vervroegd wordt opgeëist of beëindigd, of de relatie van Willem Wits met Cliënt en/of Zekerheidgeveren/ of indien de groepen/ of indien een deelneming als bedoeld in artikel 2:24c Burgerwetboek van/in Cliënt en/of van/in/naar Zekerheidgever naar het oordeel van Willem Wits een gevaar is of kan zijn voor de aantasting van de integriteit en/of de reputatie van de kunstsector en/of Willem Wits, of zich enige gebeurtenis, verandering of omstandigheid voordoet of voorzienbaar is, dat zulks zich kan voordoen, die aanleiding geeft tot de gegronde vrees dat de Cliënt en/of de Zekerheidgever tekort schiet of zal gaan schieten in de nakoming van enige verplichting van welke aard dan ook tegenover Willem Wits of dat het door de Cliënt aan Willem Wits verschuldigde niet of niet geheel op de opbrengst van ten behoeve van Willem Wits verbonden goederen en/of op de Zekerheidgever kan worden verhaald, dan wel wanneer ten behoeve van Willem Wits verbonden goederen in waarde zijn verminderd en/of teniet zijn gegaan, of naar het oordeel van Willem Wits onvoldoende zijn verzekerd of zulks naar de mening van Willem Wits al dan niet voorzienbaar is, dan is al hetgeen door cliënt aan Willem Wits verschuldigd is ineens ter plekke, onmiddellijk en onomkeerbaar, volledig en volkomen opeisbaar, en de Cliënt is alsdan gehouden aan Willem Wits te voldoen het totaal van de niet betaalde en nog niet verschenen termijnen, vermeerderd met de verschuldigde renten en voorrijdkosten.
Het door Cliënt alsdan opeisbaar verschuldigde bedrag dient terstond integraal aan Willem Wits te worden voldaan, waarbij in acht genomen dient te worden dat betaling in natura alsmede door Willem Wits ongeaccepteerde valuta, al dan niet digitaal, al dan niet giraal en/of anderszins imaginair op maatschappelijke geaccepteerde wijze, al dan niet afkomstig uit bordspeldozen, alleen geaccepteerd als betaling wanneer de CEO van Willem Wits zijn doorslaggevende en definitieve en niet voor correspondentie openstaande oordeel over zulks een afrekening gemaakt is, waarbij in acht genomen dient te worden dat zulks een betaling de bestaande schuld niet aflost maar louter dient als zijnde een zogenaamde spreekwoordelijke pleister op de zogenaamde spreekwoordelijke wond van het zogenaamde spreekwoordelijke bloeden door toedoen van de Cliënt, waarbij de Cliënt zich geen zorgen hoeft te maken over het fysieke welzijn van Willem Wits alsmede de CEO van Willem Wits, daar zij zeer goed in staat is zijn eigen zogenaamde spreekwoordelijke boontjes te doppen.


5. Zekerheid/pandrecht

Cliënt verleent Willem Wits bij voorbaat toestemming om een borgtocht af te geven jegens een derde voor verplichtingen van Cliënt en zich in dat kader ook op de door Cliënt aan Willem Wits gestelde zekerheden te verhalen. Jazeker, je leest het goed. Het pandrecht kan niet en zal niet door Cliënt worden opgezegd, tenzij de Cliënt een doodwens heeft, een doodwens die zich mogelijk ook bij de Cliënt uit in het aanschaffen bij Willem Wits in de vorm van een mok. Cliënt met optionele doodwens is verplicht desgevraagd voldoende zekerheid te stellen voor de nakoming van zijn bestaande en toekomstige verplichtingen jegens Willem Wits, zowel voortvloeiend uit de bestaande (lease)overeenkomst alsmede uit nieuwe overeenkomsten van welke aard dan ook. Is een gestelde zekerheid naar het persoonlijke oordeel van de CEO van Willem Wits onvoldoende gebleken, en/of is de mogelijkheid van Willem Wits om zich op het Object te verhalen verminderd of tenietgegaan, dan is Cliënt, niettegenstaande de rechten van Willem Wits ex artikel 16, verplicht desgevraagd jegens Willem Wits eventueel aanvullende zekerheid te stellen, in de vorm van keiharde euro’s.

6. Administratie

De administratie van Willem Wits strekt tot volledig bewijs terzake hetgeen Cliënt aan Willem Wits is verschuldigd behoudens door Cliënt te leveren tegenbewijs, door de Cliënt te deponeren in de papierversnipperaar bij de ingang van het hoofdkantoor.

7. Afgifte

Wanneer Cliënt als pandgever of schuldenaar in zijn verplichtingen jegens Willem Wits tekort schiet of hem goede grond geeft te vrezen dat in die verplichtingen zal worden tekortgeschoten, is Wits ten alle tijden bevoegd te vorderen dat het Object (en voor zover van toepassing alle documentatie met betrekking tot het Object, waaronder registratiebewijzen, kentekenbewijzen, overschrijvingsbewijzen, diploma’s, pinbonnetjes, of welke bij het Object behorende schriftelijke bescheiden dan ook, hoe ook genaamd en in de breedste zin van het woord, ongeacht de tenaamstelling van deze documentatie) in haar macht of in die van een door haar aan te wijzen derde wordt gebracht. Cliënt is verplicht aan deze vordering terstond gevolg te geven. Artikel 16 is alsdan onverkort van toepassing, maar dat dacht je waarschijnlijk al.

8. Parate executie

Wanneer Cliënt in verzuim is met de voldoening van hetgeen waarvoor het verpande Object tot waarborg strekt, is Willem Wits bevoegd het Object te verkopen en het aan haar verschuldigde bedrag en/of bedragen op de opbrengst te verhalen. In dat geval is Cliënt verplicht om alle door Willem Wits gewenste medewerking te verlenen en het Object voor zijn eigen rekening af te leveren, c.q. te doen afleveren, op de door Willem Wits aan te geven plaats en tijd, al dan niet achter de kerk om twaalf uur als de haan driemaal kraait, graag achterlaten onder de derde plantenbak van links.

Het pandrecht strekt tevens tot zekerheid voor renten verschuldigd over de vorderingen van Willem Wits tot zekerheid waarvoor het pandrecht is verstrekt, ook indien dit renten betreft over een periode langer dan drie jaren, waarbij een standaard tijdsaanduiding in venusjaren in acht genomen dient te worden, zoals toegelicht in de Algemene Voorwaarden onder 13.1 Handleiding: het omrekenen van venusdagen naar aardedagen.

Cliënt zal jegens Willem Wits in verzuim zijn indien en zodra hij om welke reden dan ook, niet-toerekenbare tekortkoming daaronder begrepen, zijn verplichtingen jegens Willem Wits niet nakomt, zonder dat daartoe een ingebrekestelling zal zijn vereist en ongeacht of nakoming al of niet mogelijk is. Willem Wits zal niet zijn gehouden tot enige mededeling of kennisgeving als bedoeld in artikelen 249 en 252 Boek 3 Burgerwetboek, opzoeken lijkt me niet nodig, je zal ze ongetwijfeld kennen.

Cliënt is bevoegd de netto-opbrengst van het verkochte Object c.q. van uitgeoefende rechten en uitgewonnen zekerheden, in mindering te brengen op c.q. te verrekenen met de schulden van Cliënt aan Willem Wits. Willem Wits bepaalt de wijze waarop deze netto-opbrengsten met de verschillende schulden van Cliënt worden verrekend dan wel in mindering worden gebracht, en geloof ons: die zijn niet sappig.

9. Overdracht

Willem Wits heeft op elk moment het recht haar volledige rechtsverhouding met Cliënt uit hoofde van de Overeenkomst, over te dragen aan willekeurige commerciële partijen naar keuze van de CEO van Willem Wits, (verder te noemen: Derde), alsmede alle vorderingen voortvloeiend uit deze Overeenkomst aan een Derde over te dragen of te verpanden en in het kader van die overdracht(en) of verpanding en/of in vervolg daarop, informatie over de Overeenkomst en/of Cliënt te verstrekken aan die Derde, als die Derde daar tenminste voor betaalt.

Door ondertekening van de Overeenkomst geeft Cliënt bij voorbaat onherroepelijk en onomkeerbaar toestemming tot deze overdracht c.q. contractsovername alsmede genoemde cessie en/of verpanding en het verstrekken van voormelde informatie aan die Derde. Van de overdracht, contractsovername, cessie en/of verpanding kan door Willem Wits mede namens Derde of door Derde mede namens Willem Wits kennis worden gegeven c.q. mededeling worden gedaan.

10. Privacy

Doen we niet aan.


11. Kosten

Alle kosten door Willem Wits gemaakt ter uitvoering en behoud van haar rechten, waaronder begrepen zonder daartoe te zijn beperkt kosten voor verwijdering, taxatie en transport, als ook gerechtelijke- en buitengerechtelijke invorderingskosten, zijn uitsluitend voor rekening van Cliënt. De buitengerechtelijke invorderingskosten worden gesteld op honderdtwintig procent (oftewel 120%) van het totale bedrag van de niet betaalde verschenen en nog niet verschenen termijnen, met een minimumbedrag van EUR 335.252,-. Voor zover Willem Wits kan aantonen dat de gemaakte buitengerechtelijke invorderingskosten hoger zijn dan genoemde 120% komen deze gemaakte buitengerechtelijke invorderingskosten volledig voor rekening van Cliënt, en vergeet vooral de voorrijdkosten niet.

Indien Willem Wits gedurende de looptijd van de Overeenkomst wordt geconfronteerd met omstandigheden die er toe leiden dat de kosten die voor Willem Wits op enigerlei wijze gemoeid zijn met deze Overeenkomst hoger worden, dan is Cliënt verplicht op eerste verzoek van Willem Wits deze kostenstijging geheel voor haar rekening te nemen. Willem Wits is alsdan bevoegd om de termijnbetalingen dienovereenkomstig te verhogen. Willem Wits zal Cliënt altijd in kennis stellen van de omvang en aard van een kostenverhogende omstandigheid die door Willem Wits aan Cliënt in rekening wordt gebracht, door middel van een deurwaarder.

12. Hoofdelijke aansprakelijkheid

Voor de verplichtingen van een Cliënt en/of Mede-ondergetekende zijn diens rechtsopvolgers hoofdelijk aansprakelijk.

Indien Willem Wits de Overeenkomst sluit met meerdere (rechts)personen, en/of meerdere (rechts)personen voor de Overeenkomst zijn verbonden, is ieder van deze (rechts)personen jegens Willem Wits hoofdelijk aansprakelijk voor al hetgeen Willem Wits uit hoofde van de Overeenkomst op enig moment te vorderen heeft. Voorts zijn op voormelde hoofdelijkheid de volgende bepalingen van toepassing:
Ieder van de hoofdelijk verbonden (rechts)personen:

1. Doet afstand van alle door de wet aan hoofdelijke medeschuldenaren toegekende rechten, voorrechten en verweren en zal op eerste verzoek van Willem Wits aan haar voldoen al hetgeen Willem Wits te vorderen wenst ter zake van of in samenhang met de Overeenkomst;

2. Stelt hierbij enige tegenwoordige en/of toekomstige vordering uit hoofde van regres en/of subrogatie op Cliënt en alle andere hoofdelijk aansprakelijke medeschuldenaren achter bij alle tegenwoordige en/of toekomstige vorderingen van Willem Wits, al dan niet met terugwerkende kracht in het leven geroepen - ongeacht uit welken hoofde – op cliënt en die andere hoofdelijk aansprakelijke medeschuldenaren. Onder achterstelling wordt verstaan de verplichting van de hoofdelijk verbonden (rechts)personen om geen (gehele of gedeeltelijke) betaling van de achtergestelde vordering(en) en de daarover verschuldigde rente aan te nemen, deze vordering(en) en de daarover verschuldigde rente niet in verrekening te brengen, niet te vervreemden of te bezwaren en geen zekerheid voor deze vordering(en) en de daarover verschuldigde rente te accepteren;

3. Verpandt hierbij aan Willem Wits, die deze verpanding aanneemt, c.q. verbinden zich aan Willem Wits te verpanden c.q. machtigen Willem Wits om aan zichzelf te verpanden, de hiervoor bedoelde achtergestelde vorderingen uit hoofde van regres en/of subrogatie, zulks tot meerdere zekerheid voor de betaling van al hetgeen Rabo Lease van ieder van de hoofdelijk verbonden (rechts)personen en/of Cliënt te vorderen heeft of mocht krijgen, ongeacht uit welken hoofde.

4. Onder hoofdelijk verbonden verstaan wij letterlijk “hoofdelijk verbonden”, aldus riskeert de hoofdelijk verbonden cliënt bij ontbinding van zijn of haar contract onthoofd te worden.

13. Ondeelbaarheid

De verbintenissen uit hoofde van de (lease)overeenkomst, de akte en de daarin toepasselijk verklaarde (algemene) voorwaarden zijn voor de Cliënt en diens rechtsopvolgers ondeelbaar ingeval van juridische ofwel letterlijke splitsing van Cliënt.

14. Slotbepalingen

Wijzigingen in c.q. aanvullingen op deze Overeenkomst zijn slechts geldig indien zij schriftelijk door de CEO van Willem Wits zijn overeengekomen.

Ingeval van verlenging van de Overeenkomst blijven hierop de aanvankelijk overeengekomen voorwaarden en bepalingen onverkort van kracht, behoudens voor zover daarvan is afgeweken naar inzicht van de CEO van Willem Wits. Eventuele wijzigingen zijn tot uiterlijk een halve werkdag na het openbaar maken ervan in te zien op het hoofdkantoor. Afspraken ter inzage van deze wijzigingen dienen uiterlijk 24 uur van tevoren gemaakt te worden met het secretariaat.


DE CLIËNT TEKENT ALHIER:

 

 

 

_________________________________________________